сряда, 30 септември 2015 г.

Реиндустриализацията и факторът за кризи дългов рак (част 5)

(Продължение след част 4.)


Днес общественото съзнание не взема под внимание цяла същина и роля на пари. Хората са разбрали полезността на система с незлатни пари, ала не зачитат порокът на парите. Развиват се кризи дългов рак.

Знанията за въздействия от пари са благодат. Важно е дали парите са златни или незлатни. Поради предопределеност, управлението на система с незлатни пари пряко е подчинена на особености на пари. При нея, без закрила от кризи дългов рак безспирно се причиняват загуби.

При незавършена реформа хората, колкото повече работят за обществен икономически ръст, толкова потенциалът за кризи е по-голям. В тези условия, правителството е с подсигурен провал.

Фаворизирането на предимства на незлатни пари е неправилност.



Пример: Настоящият държавен дълг е последица при сгрешена парична система. Ако не се допускаше тази грешка, държавите нямаше да имат сегашни дългове.



Подценяването на ситуацията е с гибелно въздействие. Без познания не е възможно точно становище за върховно управление.

Реформата по прототип на Джон Лоу ни е притиснала със сломяваща хватка. Все още обществеността не разбира, че с нея е със страдания. Всеки е в реална и/или с потенциална опасност. Няма полза от запазена лоша наследеност. Повсеместно се понасят загуби.

(Следва продължение.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар